Onsdag 04:08

Jag har ganska nyligen kommit hem efter att ha jobbat festeripass på [hg]. Det var trevligt, takcvara vi som jobbade där, folket var lite varierat. Jag har jätte ont i mina fötter är ofantligt trött och har precis insett att jag inte kommer att komma på morgondagens grammatiklektion. fyyy på mig. Jag har även förstått att jag ska jobba på [hg] på torsdag med! Då är det kravall orginall, och då stänger de 3 tillskillnad från dagens då de stängde 2.
Nä nu ska jag sova hoppas jag bara inte fryser ihjäl.

Ciao Belli!

Fredag!

Idag har produktiviteten varit väldigt nära noll. Jag sov till 10 (!), det är ganska länge för mig! Jag har ätit frukost jätte länge, undertiden jag tittade på Moulin Rouge, den är så bra! Nu överväger jagom jag ska ta reda på min tvätt eller om jag ska läsa min bok... Ni som känner mig kan gissa vad det blir.

Förövrigt är jag enormt shoppingsugen! Så det kanske blir en sväng ner på stan, eller NEJ eftersom mina päron kommer i morgon! Då ska jag tigga till mig lite saker tänkte jag.

Ciao belli


Hmmm?

Jag är ganska sugen på att flytta till egen lägenhet. Nu hittade jag en som verkar vara bra, men jag vet inte om jag ska lämna intresse anmälan... Svårt jag vet inte om jag vill flytta eller inte... SVÅRT!

Alors je viendra Camus!

Ciao belli

Måndag!

Denna här måndagen har varit riktigt kass (om man bortser från vissa jusa punkter under dagen).
Att komma hem till korridoren och det ser fortfarande ut som ett meck!
Att inse att man inte har några rena kläder.
Att inse att man hade ganska mycket som skulle vara gjort till morgondagen.
Att gå till tvättstugan och upptäcka att alla maskiner är upptagna.
Att datorn bestämmer sig för att spontanuppdatera sig.
Att se att tvn är upptagen av fifaspelandes korridorsgrannar. (jag ogillar fifaspelet starkt)
Att gå ner till tvättstugan igen och se att två stycken han före mig.
Att konstatera att jag antagligen kommer få bära mina möbler själv till förrådet.
Att se att jag fortfarande inte har fått någon VFU mentor.

Ja den här dagen kunde varit bättre!

Men då behöver inte morgondagen vara mycket bättre för att vara kanonbra! Det ser lovande ut redan nu!

Fråga: Hur lång tid behöver man om man ska tvätta och det skall helst vara tort till kl 10? Den igentliga frågan är: När ska jag gå upp?

Ciao belli!


Söndag och lite bitter

Idag är det söndag och det var fest i korridoren igår det var ganska roligt tills jag blev bitter… jag vet inte riktigt varför jag blev lite tjurig… kan bero på att det kom hur mycket folk som helst typ en miljon. Mycket folk medför mycket burkar och flaskor och stök. När Viktor och Sebastian skulle ”nollas” resulterade det i att vi fick deg i typ halva korridoren.  Nu sitter jag på mitt rum och är bitter och skriver om en bitter kvinna i Une pièce montée. Men för att muntra upp mig lyssnar jag på dages soundtrack som är detta!


Varför sover jag inte?

Det kan man allt undra! Ni kanske tänker; Vaddå kl är ju bara 23:30 men det är så att min väckarklocka är ställd på 04:30. Varför ska jag upp så fruktansvärt okristligt tidigt? Jo för blåset ska till kungligahuvudstaden och spela för prinsessan! Det roliga är att jag juger inte alls! Dety är någon invigning av hanverksuniversitet som ligger under Linköpingsuniversitet så då kommer deras stolthet och tutar och svänger sina lurviga!
Nog om det.

Som de flesta vet så läser jag franska nuförtiden och det är jätte roligt, jag har hur mycket som helst att göra men det är det värt! Jag tänkte skriva en fin dikt som vi fick läsa i Litteraturhistorian!

Le pont Mirabeau de Apollinaire
sous le pont Mirabeau cole la Seine
et nous amours
faut-il qu'il m'en souvienne
la joie venait toujours après la peine

vienne la nuit sonne l'heure
les jours s'en vont je demure

les mains dans les mains restons face à face
tandis que sous
le pont de nos bras passe
des éternels regards l'onde si lasse

vienne la nuit sonne l'heure
les jours s'en vont je demure

l'amour s'en va comme cette eau courante
l'amour s'en va
comme la vie est lente
et comme l'espérance est violante

vienne la nuit sonne l'heure
les jours s'en vont je demure

passent les jours et passent les semaines
ni temps passé
ni les amours reviennent
sous le pont Mirabeau coule la Seine

vienne la nuit sonne l'heure
les jours s'en vont je demure

Ciao belli


Torsdag

Oj ja jävlar! Så tänkte jag när jag titta på klockan i morse och såg att den var 07:36 ganska snabbt bestämde jag mig för attt jag inte tänkte skynda mig så mycket så jag skulle hinna till lektionen som börjar 8. Jag hade däremot hunnit ingen tvekan om det, men då hade dagen blivit helt konstigt förstörd som den blir när man får  stressa så mycket så man inte riktigt vet vad som är upp eller ner.

Så nu ska jag se om jag hinner till lektion nummer två istället:Mer fonetik till folket (eller...?)

Ciao belli!

Efterlysning!

Jag vet inte hur jag bär mig åt, men jag gör det, på något underligt sätt. Engång innan sommaren hade lilla jag koftor, ganska så många till och med. jag ska ha minst tre svarta, två grå, en grön och en rosa-isch. Ja det är ganska många! men nu hittar jag enbart den gröna och den rosa. Jag vet att jag är lite (läsa ganska) slarvig och lite (läsa ganska) stökig med det här är rekord. Min enda slutsats är att det är ett litet lila får som äter upp alla mina koftor (och strumpor). Så om ni ser det lilla lila fåret fånga det för gud skull!

ciao belli!

Lundi!

Helgen har varit riktigt rolig! Kräft/pajmiddagen hos linda var riktigt rolig!  och lördagenr bravader var även dem riktigt roliga!

Nu ska jag snart ha Gramatiklektion och jag är INTE förberedd, jobbigt! Just nu tycker jag inte om oregelbundna verb och modala hjälpverb!

Men det blir väll bara att bita ihop så kanske det går!

Efter lektionen ska jag försöka hitta något ostört ställe på campus så jag får lite (läs massor) pluggat!

Cia

eller kanske nån av dessa...

 


Kvällens kanske?


Nämen hade jag en blogg?

Ja, tydligen. Det har ni arma läsare väll märkt av att det inte har varit några uppdateringar här inte. Men det kanske blir bättre på den fronten, kanske. Får se.

Men jag kan ju berätta om min nya favorit lektion. Konversation. Det är prata på franska, sjukt kul när de flesta pratar väldigt flytande, för då har jag kortfattat en lektion som innebär snacka skit skvallra prata hur mycket somhelst bara det är på franska. Och i det här fallet är det chill för alla kan prata hyffsat!

Nu ska jag ta och knyta mig för jag har stora planer för morgondagen visserligen vet jag inte om den räcker till. Vi får se! Paj ska det bakas iallafall!

Ciao belli et a plus mes amis

RSS 2.0